Caran d'Ache

Naast fantastische potloden maakt Caran d’Ache ook zeer goede en fraaie pennen. Pennen van Zwitserse makelij in dezelfde kwaliteit als de potloden van Caran d’Ache. Caran d’Ache staat voor Zwitserse kwaliteit. Prachtige pennen uiteenlopend van zeer betaalbaar tot zeer exclusief. Kijkt u ook eens naar de 100 jaar jubileum pennen u zult versteld staan van de schoonheid van deze pennen.

Caran d’Ache, meer dan alleen potloden

De meeste mensen denken bij zeer goede kleurpotloden aan het merk Caran d’Ache. Maar Caran d’Ache doet veel meer dan alleen fantastische potloden maken. Ook de Caran d’Ache pennen behoren tot de beste van de wereld. Er is al een Caran d’Ache pen voor minder dan € 30,-. Maar er zijn ook zeer exclusieve Caran d’Ache pennen van enkele duizenden euro’s. Ter ere van het 100 jarig jubileum zijn er prachtige bijzondere pennen gemaakt die beperkt verkrijgbaar zijn. Ook deze pennen zijn opgenomen in ons assortiment!

Oorsprong van Caran d’Ache

In het jaar 1915, inmiddels dus ruim 100 jaar geleden, nam Albert Schweitzer een potlodenfabriek over in het hartje van Genève. Deze fabriek heette ‘Ecridor’ wat een verbastering was van het franse woord voor schrijven ‘ecrir’. In 1924 ging het bedrijf verder onder de naam Caran d’Ache. Albert Schweitzer was geïnspireerd geraakt door een politiek tekenaar in Frankrijk. Deze populaire tekenaar was Russisch van origine en ondertekende zijn tekeningen met Karandasj. Albert Schweitzer was een slimme zakenman en liftte met zijn potloden mee op de populariteit van de Russische illustrator.

Caran d’Ache staat voor Zwitserse kwaliteit

Ondanks dat Caran d’Ache ontstaan is vanuit een potloden fabriek is er altijd een zakelijke link geweest met de horlogemakers en de edelsmeden in Zwitserland. De Zwitserse verfijning en hoogwaardige kwaliteit zien we tegenwoordig nog steeds duidelijk terug in de Caran d’Ache pennen. De uitvoeringen Caran d’Ache pennen ‘Ecridor’, ‘Madison’, ‘Léman’ en ‘Varius’ zijn ware stijliconen voor dit Zwitserse pennenmerk. De zeskantige vorm is, ook al is het vaak gekopieerd, nog steeds sterk verbonden met het merk Caran d’Ache en al vele decennia zeer populair vanwege de goede ligging in de hand. Buiten dat de pennen er aan de buitenzijde fantastisch uitzien, staat Caran d’Ache ook voor een geweldige schrijfbeleving. De Zwitserse kwaliteit is duidelijk herkenbaar bij iedere Caran d’Ache pen. Caran d’Ache laat zich dan ook graag voorstaan op vakmanschap in een modern jasje.

Een Caran d’Ache pen voor ieder budget of smaak

Caran d’Ache maakt gebruik van zeer gedistingeerde kleuren en patronen die het mark cachet geven.
Voor het 100 jarig jubileum zijn enkele ronduit schitterende pennen gemaakt. Kijkt u voor deze modellen in onze webshop. Bestelt u uw Caran d’Ache pen vandaag voor 15:00 uur, dan heeft u uw pen in de meeste gevallen in Nederland de volgende dag al in huis. Buiten Nederland kan dit enkele dagen langer duren. U kunt uw Caran d’Ache pen gratis voorzien van een gravering. U kunt de tekst die u op uw Caran d’Ache pen wenst, opgeven tijdens het bestelproces. Met Caran d’Ache kiest u voor kwaliteit en schoonheid.