Sailor, verfijnde pennen uit Japan

Bent u op zoek naar een karakteristieke pen die ook nog eens van hoge kwaliteit is? Kijk dan even tussen onze collectie Sailor pennen. Het Japanse merk heeft veel oog voor design en techniek.

De identiteit van het pennenmerk Sailor

Het anker staat centraal bij dit merk. Volgens hen staat het voor vertrouwen en hoop, dat het anker de boot op de juiste plaats houdt op het water. Daarnaast is de oprichter het merk ooit gestart, omdat een matroos (sailor in het Engels) uit Engeland aan hem een vulpen liet zien. Kyugoro Sakata was geïnspireerd en in 1911 streefde hij ernaar om de hoogste kwaliteit pennen te produceren van Japan. Ook hebben ze een diverse collectie aan inkt kleuren uitgebracht.

Techniek, schoonheid en authenticiteit

Dit zijn de drie pijlers van het merk Sailor. Authentiek door dicht bij zichzelf te blijven, techniek door te pionieren en te blijven innoveren met hun pennen en schoonheid door de typisch Japanse esthetiek terug te laten komen in elk ontwerp.

De penpunten zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt. Alleen de hoogste kwaliteit voor Sailor pennen.

Populaire collecties

Er zijn een aantal collecties die erg in de smaak vallen bij het wereldwijde publiek. De pennen die uitgebracht zijn, hebben allemaal een goed doordacht ontwerp waar de Japanse stijl in verwerkt is. De pennen liggen goed in de hand en zijn verkrijgbaar in diverse penpunten.

Sailor Pro Gear, een geliefd ontwerp voor professionals

De Pro Gear collectie is een van de populairste lijnen van het merk Sailor. De pennen zijn te herkennen aan de platte boven- en onderkant van de pen. Er zijn inmiddels diverse edities uitgebracht binnen de Pro Gear collectie, zoals de "Four Seasons", “Fairy Tales” en “Amaoto”.  

Sailor 1911, een eerbetoon aan de oprichting

Het merk is in 1911 opgericht. Deze serie is vernoemd naar het startjaar van Sailor. De pennen binnen deze collectie hebben een klassiek uiterlijk. Elegant met ronde vormen en meer klassieke kleuren en veelal gouden penpunten. 

Procolor, betaalbare luxe

De Procolor is net als de 1911 collectie met ronde vormen uitgevoerd. De Procolor pennen hebben, zoals de naam al aangeeft, vrolijke kleuren. Wel zijn deze pennen aanzienlijk goedkoper, waardoor ze erg betaalbaar zijn. 

Shikiori, beleef de vier seizoenen

De vier seizoenen zijn heel belangrijk in de Japanse cultuur. De Shikiori lijn is ontworpen om de seizoensthema’s te weerspiegelen. Dit is duidelijk te zien aan de kleuren die gebruikt zijn. Ook de Shikiori zijn betaalbare pennen, met een stalen penpunt.

Een Sailor pen of Montblanc?

Beide merken kunnen op het eerste gezicht aardig op elkaar lijken. Kijk je toch even wat beter, dan zie je dat de Sailor pen qua design erg geïnspireerd is op de Japanse cultuur en is daarmee minimalistisch. Montblanc heeft een meer Europees design en heeft veel diverse designs. Beide merken hebben pennen van hoogwaardige kwaliteit. Het Japanse merk heeft daarbij de focus op hun penpunten en heeft ook pennen die vriendelijker zijn voor de portemonnee. 


Uw pen laten graveren?

Bij Pengraveren kunnen wij uw exclusieve pen gratis graveren. Op de productpagina is te zien of de gewenste pen in aanmerking komt voor een gravure. Met een naam of persoonlijke tekst is de pen nog specialer. Ook mooi als uniek cadeau!  

Heeft u snel een nieuwe pen met gravure nodig? Wij behandelen ook spoedbestellingen

Vragen? Wij staan voor u klaar

Mocht u nog vragen hebben of er niet helemaal uitkomen, neem dan gerust contact met ons op. Wij snappen maar al te goed dat het soms lastig kan zijn om de juiste pen of accessoire te vinden. Onze pennenliefhebbers staan voor u klaar.